Bårebukett: Beste og billigste alternativer (2024)

Er du på utkikk etter en bårebukett eller andre blomster til begravelsen?

Flere nettbutikker leverer nå bårebuketter og båredekorasjon rett til begravelsen.

Du kan også få med et personlig (håndskrevet) bånd med buketten.

Selv har jeg nå testet to ulike norske nettbutikker som leverer denne type blomster. Og begge har vært svært gode.


Interflora

Interflora logo
  • Vår favoritt-nettbutikk når det kommer til kjøp av blomster på nett.
  • Har båredekorasjon til ulike priser og til forskjellige budsjett.
  • Flotte, fargerike blomster i høy kvalitet.
  • God og seriøs nettbutikk som har vært på markedet i mange år.

Euroflorist

Euroflorist logo
  • Har en rekke ulike bårebuketter i forskjellige farger.
  • En nettbutikk som gjør det utrolig lett å bestille blomster.
  • Fyll ut «Sted for begravelsen» og «Leveringsdato» – ferdig på få sekunder.
  • God og seriøs kundeservice som kan hjelpe deg.

Hvorfor er båredekorasjon en viktig del av begravelsen?

Bårebukett og båredekorasjon er viktige elementer i en begravelse av flere årsaker. For det første tjener de som et visuelt uttrykk for respekt, ære og kjærlighet overfor den avdøde.

Blomster har lenge vært et symbol på livets skjønnhet og forgjengelighet, noe som gjør dem til et passende valg for å markere overgangen fra liv til død. Ved å velge blomster som reflekterer den avdødes personlighet eller preferanser, skaper man en personlig og meningsfull tilstedeværelse ved seremonien.

bårebukett

Gir en rolig følelse til begravelsen

For det andre bidrar bårebuketter og båredekorasjoner til å skape en atmosfære av verdighet og ro under begravelsen. De myker opp omgivelsene og bidrar til et estetisk vakkert miljø som kan tilby trøst til de sørgende. Dette er spesielt viktig i en tid hvor følelser er rå og behovet for skjønnhet og håp er mest påtrengende. (kilde – Devlin Funeral Home).

I tillegg fungerer bårebuketter og båredekorasjoner som et uttrykk for fellesskap og støtte. Når venner, familie og bekjente bidrar med blomster, viser det en kollektiv ærbødighet og medfølelse. Det kan også være en hjelp for de etterlatte å se det fysiske uttrykket for kjærlighet og omtanke som kommer fra deres samfunn.

båredekorasjon

Bårebuketter brukes over hele verden

Videre representerer bruk av blomster i begravelse en universell praksis, som også gir et innblikk i kulturelle og religiøse forskjeller. Dette gjør blomster til et passende valg for å hedre en avdød uavhengig av bakgrunn, og skaper et felles språk for sorg og minne.

Avslutningsvis er valget av bårebukett og båredekorasjon en viktig del av planleggingen av en begravelse. De tilfører seremonien skjønnhet og verdighet, samtidig som de gir de sørgende en måte å uttrykke sine følelser og minner på en respektfull og meningsfull måte.

Slik binder du egen bårebukett (dansk video)Ulike typer båredekorasjon

Type BåredekorasjonBeskrivelse
BårebukettBårebuketter er løse, håndholdte blomsterarrangementer. De kan være enkle eller komplekse og utformes for å reflektere den avdødes personlighet eller forholdet til avsenderen.
BårekransBårekranser er sirkulære blomsterarrangementer som symboliserer evighet og livets syklus. De legges ofte rundt eller nær kisten og er et sterkt visuelt symbol under seremonien.
BårekorsBårekors er blomsterarrangementer formet som et kors. De er særlig populære i kristne begravelser og representerer tro og håp om et liv etter døden.
BårehjerteBårehjerter er hjerteformede blomsterarrangementer som uttrykker kjærlighet og medfølelse. De er en kraftfull måte å vise dyp affeksjon på, ofte brukt av nærmeste familie. Personlig mener jeg at bårehjerte er en av de aller flotteste blomsterkreasjonene du kan ha i en begravelse!
KistedekorasjonDette er blomsterarrangementer designet for å ligge på toppen av kisten. De kan variere fra enkle til svært detaljerte og tilpasses ofte for å speile den avdødes interesser eller liv.
Sidelengs ArrangementSidelengs arrangementer plasseres vanligvis ved siden av kisten og kan være store. De brukes ofte for å skape et dramatisk visuelt inntrykk og kan inneholde en blanding av blomster og grønt.

Ofte stilte spørsmål

Hvilke blomster er vanlig å bruke i begravelser i Norge?

I Norge er det vanlig å bruke hvite eller pastellfargede blomster i begravelser, som symboliserer fred, renhet og kjærlighet.

Vanlige valg inkluderer liljer, roser, krysantemum og orkidéer. Disse blomstene kan brukes alene eller i kombinasjon i forskjellige arrangementer.

Er det etikette for å sende blomster til en begravelse?

Ja, det er visse etiketteregler. Det er viktig å vurdere forholdet til den avdøde når man velger blomster. Nærmeste familie kan velge mer personlige og større arrangementer, mens venner og bekjente ofte velger mindre buketter eller kranser.

Det er også vanlig å inkludere et kort med en kondolansehilsen.

Kan man sende blomster hvis begravelsen er ‘kun for nærmeste familie’?

Selv om begravelsen er privat og kun for nærmeste familie, er det fortsatt akseptabelt og ofte verdsatt å sende blomster.

Dette kan gjøres ved å sende blomstene direkte til familiens hjem eller til begravelsesbyrået med en notis som angir at de er til minne om den avdøde.

Hvor god hjelp fikk du?

Klik på en stjerne for å vurdere hjelpen du fikk

Gjennomsnittlig vurdering 5 / 5. Antall stemmer: 1

Ingen vurderinger er gitt.

Legg igjen en kommentar