Blomster til nyfødt – Enkel & kjapp bestilling (2024)

Det kan være flere grunner til å kjøpe blomster i anledning en nyfødt baby.

De to vanligste grunnene er:

  • Feiring av dåpsdag.
  • Eller feiring av navnefest.

Selv har det vært «baby-boom» i min nærmest krets de siste årene. Jeg har deltatt på en rekke dåpsdager og navnefester.

Da har jeg også måtte gå til innkjøp av søte blomsterbuketter til glede for hele familien.

Her er de to nettbutikkene jeg personlig har hatt stor suksess med for å kjøpe gode blomster til nyfødt.

Blomster til nyfødt? Her bør du kjøpe!


1. Interflora – Vår favoritt!

Interflora logo
  • Interflora er vår absolutte favoritt blant ulike nettbutikker som selger blomster.
  • Enormt utvalg av blomster som passer dåp og navnefest.
  • Utmerket nettbutikk som er veldig nybegynner-vennlig for deg som aldri har kjøpt blomster på nett før.
  • God og seriøs nettbutikk som har vært på markedet i mange år.

2. Euroflorist – Internasjonal gigant

Euroflorist logo
  • God nettbutikk som finnes over hele verden.
  • Hjelper deg med å sende blomsterhilsener til en rekke ulike land.
  • Elsket av kunder i hele Europa.
  • Bra kundeservice på både e-post og telefon.

Gi blomster til en dåp: send direkte til dåpen eller ta med selv

Blomster til nyfødt

Du er kanskje invitert til en dåp – og tenker at du bør ta med noen blomster?

God idè.

Enten man velger å sende en blomsterbukett direkte til mottakerens dør eller beslutter å motta dem personlig for så å bære dem inn i dåpsseremonien, står handlingen som et symbol på kjærlighet og beste ønsker for barnets fremtid.

Denne tradisjonen, dypt rotfestet i omtanke og fellesskap, skaper en varm og innbydende atmosfære, og legger til en visuell skjønnhet som komplementerer seremoniens hellige natur.

Blomstene blir et fargerikt blikkfang som enhver gjest beundrer, og deres duft sprer en behagelig aroma gjennom kirkerommet eller samlingsstedet. Ved å velge en bukett som reflekterer barnets uskyld eller familiens smak, bidrar giveren også med et personlig preg til arrangementet.

Slik blir blomstene ikke bare en gave, men også et minne som varer lenge etter at selve seremonien er over.

Blomster til navnefesten

Blomster til en navnefest bringer farger og glede til feiringen.

Det å sende en bukett direkte til feststedet eller ta med blomstene personlig, symboliserer varme ønsker for barnets fremtid. Denne gesten forsterker festens estetikk og skaper en innbydende atmosfære. Blomstene, nøye valgt for anledningen, reflekterer barnets personlighet og familiens stil.

Som et visuelt midtpunkt tiltrekker de seg beundrende blikk og bidrar til en duftende og minneverdig opplevelse. Gjennom denne handlingen blir blomstene mer enn en gave; de blir et varig symbol på kjærlighet og fellesskap under navnefesten.

Pynt bordet til dåp eller navnefest

Pynting av bordet til dåp eller navnefest med blomster legger grunnlaget for en elegant og minneverdig setting. Valg av fargerike blomsterarrangementer kan speile både barnets personlighet og familiens preferanser, og skaper en personlig touch.

Plassering av delikate blomster i små vaser eller som en del av en større midtdekorasjon fanger gjestenes oppmerksomhet og tilfører en naturlig skjønnhet til arrangementet. Integrering av blomstene med annen bordpynt, som lys og stoffservietter, gir en følelse av harmoni og finesse.

Små, håndplukkede blomsterbuketter ved hver kuvert kan også fungere som en takkegave til gjestene, og gir dem et varig minne om den spesielle dagen. Slik blir blomstene ikke bare en dekorasjon, men et symbol på feiringen av nytt liv og nye begynnelser.

Lage en blomsterbukett til en nyfødt baby (steg-for-steg-video)Sende blomster til sykehuset for å glede nybakte foreldre?

Når man velger å sende blomstene direkte til hjemmet, gir dette foreldrene fleksibiliteten til å nyte gaven på eget initiativ, fri fra sykehusets travle og ofte stressende miljø. I hjemmets komfort kan blomstene bli satt pris på over lengre tid, og bidra til en koselig atmosfære under de første tilpasningsdagene med babyen.

Flere sykehus tar ikke imot blomster (oppdaterte regler i 2024)

I motsetning har levering til sykehuset sine komplikasjoner. Mange helseinstitusjoner har strenge regler når det gjelder blomster på grunn av allergirisiko og infeksjonskontroll. Dette kan begrense muligheten for å sende blomster, eller i verste fall, føre til at den vakre gesten blir avvist.

Selv når blomster er tillatt, kan det hektiske sykehusmiljøet dempe den personlige verdien av gaven, og blomstene kan gå ubemerket hen i den generelle sykehusrutinen.

Ved å velge hjemmelevering sikrer man at blomstergaven blir mottatt i et miljø hvor dens skjønnhet og symbolikk kan verdsettes fullt ut, uten bekymringer knyttet til sykehusrestriksjoner. Dette alternativet respekterer ikke bare foreldrenes og sykehusets behov, men sikrer også at blomstene får den oppmerksomheten og varigheten de fortjener.

Blomsterlevering til andre anledninger

Ofte stilte spørsmål

Hvilke typer blomster anses som passende å gi ved ankomsten av en nyfødt baby?

Lysere og myke fargenyanser, som lyserosa, babyblå, eller lavendel, er populære valg. Blomster som roser, liljer, og tusenfryd symboliserer renhet og ny begynnelse, og er derfor passende.

Er det vanlig å sende blomster direkte til sykehuset etter en fødsel, eller bør de leveres hjemme hos familien?

Det er oftest bedre å sende blomster hjem til familien, da mange sykehus har restriksjoner mot eller begrensninger på blomsterleveranser av hensyn til allergier og infeksjonskontroll.

Hvordan kan man inkludere blomster i en babyshower eller navnefest på en subtil, men smakfull måte?

Man kan skape små, delikate blomsteroppsatser som borddekorasjoner, eller henge blomsterguirlander for å tilføre en naturlig, men ikke overveldende, skjønnhet til arrangementet. Det er viktig å velge farger og arter som harmonerer med arrangementets tema og stil.

Hvor god hjelp fikk du?

Klik på en stjerne for å vurdere hjelpen du fikk

Gjennomsnittlig vurdering 5 / 5. Antall stemmer: 2

Ingen vurderinger er gitt.

Legg igjen en kommentar