Bryllupsbukett – Beste nettbutikker & eksperttips (2024)

Skal du kjøpe bryllupsbukett?

Ofte er det veldig få ting som blir etterlatt til tilfeldighetene når man skal gifte seg.

Blant annet må brudebuketten være midt i blinken.

Og skal du få til flotte blomsterdekorasjoner, så vil jeg varmt anbefale at du kjøper ferdige buketter hos store, norske nettbutikker.

Da får du absolutt høyeste kvalitet.

Vi i Blomsterpådøra har skrevet denne guiden for å:

 • Vise deg hvilke nettbutikker som selger de beste, ferskeste og fineste blomsterbukettene.
 • Gi noen tips til hvordan du oppbevarer blomstene før og under bryllupet.
 • Samt litt ekstra informasjon om blomsterdekorasjon til bryllup.

Best i test: Nettbutikker til kjøp av flotte bryllupsbuketter (2024)

1. Interflora – Best i test!

Interflora logo
 • Interflora er vår absolutte favoritt blant ulike nettbutikker som selger blomsterbuketter.
 • Bra utvalg av romantiske blomsterbuketter.
 • Veldig lett å finne frem til de ulike bukettene – og ikke minst lett å bestille blomstene hjem eller til kirken.
 • God og seriøs nettbutikk som har vært på markedet i mange år.

2. Mester Grønn – Mange gode bryllupsbuketter

 • God nettbutikk som virkelig er kjent for alle nordmenn.
 • Enormt bra utvalg av flotte blomsterbuketter.
 • En av de aller største blomsterbutikkene i Norge, både med fysiske lokaler og på nett.
 • Bra kundeservice på e-post og telefon.

Hvorfor bør man starte planleggingen av blomster til bryllupet tidlig?

bryllupsbukett

Planlegging av blomster til bryllupet bør starte tidlig av flere grunner. For det første sikrer dette at man får ønskede blomsterarter. Mange blomster er sesongbetonte, og ved å planlegge tidlig kan man sikre at de er tilgjengelige på bryllupsdagen. Dette gir også tid til å finne alternative blomster om førstevalget/førstevalgene ikke er tilgjengelige.

En annen fordel er at man får tid til å finne en dyktig florist. Blomsterbutikker kan ha travle timeplaner, spesielt i høysesongen for bryllup. Ved å være tidlig ute, øker sjansen for å få den floristen man ønsker, som kan bidra med kreative og personlige blomsterarrangementer.

Trengs det kanskje en budsjettjustering?

beste bryllupsbukett

Tidlig planlegging gir også rom for å justere budsjettet. Blomster kan utgjøre en betydelig del av bryllupsbudsjettet, og ved å starte tidlig kan man få en bedre oversikt over kostnadene. Dette gir mulighet til å gjøre nødvendige justeringer uten stress.

Videre bidrar det til en mer helhetlig bryllupsplanlegging. Blomster er ofte en integrert del av temaet og fargepaletten for bryllupet. Ved å planlegge blomster tidlig, kan man sikre at de harmonerer med resten av dekorasjonene, kjolene og øvrige elementer i bryllupet.

Til slutt gir tidlig planlegging en roligere bryllupsforberedelse. Det å ha kontroll på blomsterbestillingen tidlig i prosessen reduserer stresset og gir mer tid til å sette søkelys på andre viktige detaljer. Dette bidrar til en mer avslappet og gledelig opplevelse i tiden frem til den store dagen.

Fire viktige ting å tenke på når man velger bryllupsbukett

kjøpe blomster til bryllup

Sesongmessig tilgjengelighet

Ved valg av bryllupsbukett er det avgjørende å ta hensyn til blomstenes sesongmessige tilgjengelighet. Blomster som er i sesong vil ikke bare være friskere, men også mer kostnadseffektive. For eksempel kan vi slå fast at peoner er populære om våren, mens roser og liljer er tilgjengelige året rundt. Det å velge sesongblomster sikrer både kvalitet og budsjettvennlighet.

Usikker på hvilke blomster som er «i vinden» for tiden?

Hør gjerne med en blomsterbutikk i nærheten av der du bor.

Fargeskjema og bryllupstema

Bryllupsbuketten bør harmonisere med bryllupets overordnede fargeskjema og tema. Dette skaper en gjennomført estetikk.

 For et vintage-bryllup kan du velge pastellfarger som bleke roser og eucalyptus.

For et moderne bryllup kan sterke, kontrasterende farger som røde roser og hvite liljer være ideelle.

Brudens kjole og stil

Buketten bør også komplementere brudens kjole og personlige stil. En elegant og enkel kjole kan matches med en klassisk bukett av roser eller calla-liljer.

En bohemsk kjole kan derimot gå godt sammen med en løs, villmark-inspirert bukett med ville blomster og grønt.

Dette skaper en helhetlig «look» som fremhever brudens skjønnhet.

Bukettens form og størrelse

Riktig form og størrelse på buketten er også kritisk å få til.

En stor, omfangsrik bukett kan være overveldende og trekke oppmerksomheten bort fra bruden, mens en liten bukett kan virke ubetydelig. En avrundet bukett gir et klassisk utseende, mens en kaskadeformet bukett gir en mer dramatisk effekt.

Velg en bukett som balanserer helheten og er komfortabel å bære gjennom hele dagen.

Topp 5 – Hvilke blomster passer best inn i en (norsk) bryllupsbukett?

Roser

Roser er kanskje den mest klassiske blomsten i bryllupsbuketter, kjent for å symbolisere kjærlighet og romantikk. Deres tidløse eleganse gjør dem til et populært valg blant brudepar.

Roser kommer i et bredt spekter av farger, fra tradisjonelle røde til myke pasteller, noe som gjør dem allsidige og enkle å matche med bryllupets fargetema.

Det er ikke uten grunn at Shakespeare skrev «en rose med et annet navn ville dufte like søtt» – disse blomstene tilfører en duft av romantikk til enhver bukett.

Liljer

Liljer bringer en aura av renhet og eleganse til bryllupsbuketten. Deres store, dramatiske blomster gir en sterk visuell tilstedeværelse. Spesielt hvite liljer symboliserer renhet og fornyelse, noe som gjør dem til et naturlig valg for bryllup.

Liljer har også en lang holdbarhet, noe som betyr at de vil se flotte ut gjennom hele bryllupsdagen.

En morsom detalj er at liljer, til tross for sitt raffinerte utseende, faktisk er råtøffe blomster som tåler mye.

Peoner

Peoner er ofte forbundet med velstand og lykke, noe som gjør dem til et ideelt valg for bryllupsbuketter. Deres fyldige, myke blomsterblad gir et romantisk og luksuriøst utseende.

Peoner er spesielt populære i vår- og sommerbryllup på grunn av deres sesongmessige tilgjengelighet. Disse blomstene har også en mild, søt duft som kan legge til en ekstra dimensjon av skjønnhet til bryllupet.

De er så elsket at det nesten er som om de gir deg en blomstrende klem.

Hortensia

Hortensiaer er kjent for sine store, kuleformede blomsterhoder og deres evne til å fylle en bukett med volum og tekstur. De finnes i mange farger, inkludert blå, rosa og hvit, og kan lett tilpasses til ulike bryllupstemaer.

Hortensiaer symboliserer takknemlighet og skjønnhet, noe som gjør dem til et meningsfullt tillegg til enhver bryllupsbukett.

Dessuten er hortensiaer perfekte for å gi den ekstra «wow»-faktoren uten å sprenge budsjettet!

Ranunkler

Ranunkler er ofte valgt for sine delikate, lagdelte blomster som gir en bukett et luftig og romantisk utseende. De finnes i et bredt spekter av farger, fra lyse nyanser til dypere toner, noe som gjør dem svært allsidige.

Ranunkler symboliserer sjarme og attraktivitet, en perfekt kombinasjon for en bryllupsbukett.

Med deres nesten papirlignende kronblader, ser de så perfekte ut at man nesten kan tro de er kunstige. Det er som å ha en miniatyrverden av blomstrende skjønnhet i hendene.Hvorfor lønner det seg å kjøpe bryllupsbuketten på nett? (Oppdatert juli 2024)

Da vi skulle arrangere bryllupet vårt i 2024, så var det ganske mange tilbud fra ulike blomsterbutikker.

Men vi fant ut at vi skulle bestille blomsterbukettene på nett.

Av flere grunner. Her er våre betraktninger.

Økonomiske Fordeler

Lyst til å spare litt penger på blomster til bryllupet?

Det å handle bryllupsbuketter på nett kan bidra til å redusere kostnadene betydelig. Nettbutikker har ofte lavere driftskostnader enn fysiske butikker, noe som kan resultere i lavere priser på blomstene.

Mange nettbutikker tilbyr også spesielle rabatter og pakkepriser for bryllup.

Dette kan bidra til ytterligere besparelser. Ved å sammenligne priser på ulike nettsider kan man finne det beste tilbudet uten å måtte løpe rundt fra butikk til butikk.

Større utvalg – få akkurat de blomstene du selv ønsker i blomsterbuketten

Nettbutikker gir tilgang til et bredere utvalg av blomster og bukettstiler enn det man ofte finner i lokale blomsterbutikker. Dette gjør det lettere å finne akkurat de blomstene og det designet som passer til bryllupets tema og brudens preferanser.

Mange nettbutikker tilbyr også tilpasningstjenester, slik at man kan skreddersy buketten til sine spesifikke ønsker.

Skal du holde bryllupet ditt i utlandet? Her er en guide til hvordan du kan sende (norske) blomster til utlandet!

Enkel planlegging

Det å kjøpe buketter på nett kan forenkle bryllupsplanleggingen betydelig. Nettbutikker har ofte detaljerte produktbeskrivelser, bilder og anmeldelser fra andre kunder, noe som kan hjelpe med å ta informerte valg.

Mange tilbydere har også kundevennlige retur- og bytteregler, noe som gir en ekstra trygghet ved kjøp. Levering rett til døren sparer tid og stress, spesielt i de hektiske dagene før bryllupet.

Sikre deg blomstene med absolutt høyeste kvalitet

Ingenting ser tristere ut enn visne og dårlige blomster i et bryllup.

Når man handler fra en anerkjent norsk nettbutikk, kan man være trygg på at blomstene er av høy kvalitet. Seriøse aktører tilbyr ofte ferske, sesongbaserte blomster og har strenge kvalitetskontroller.

Du kan enten sjekke vår forside for en oversikt over de beste norske blomsternettbutikkene….eller se litt lengre opp i artikkelen. 😉

De fleste anerkjente nettbutikker har også gode kundeserviceavdelinger som kan hjelpe med eventuelle spørsmål eller bekymringer.

Gjør-det-selv: Slik lager du bryllupsbukett hjemmeHvordan sikrer man seg at buketten blir levert i tide – og at man oppbevarer blomstene riktig?

Rask levering og riktig oppbevaring av blomsterbuketter er essensielt for å sikre at de holder seg friske og vakre til bryllupsdagen.

Riktig timing av leveransen er kritisk; buketten bør ankomme så nærme bryllupet som mulig for å bevare friskheten. Ved levering bør blomster pakkes forsiktig for å unngå skader under transport.

Men hvordan oppbevare buketten før bryllupet?

Oppbevaring spiller en viktig rolle i å forlenge bukettens levetid. Blomster bør plasseres i vann så snart som mulig etter ankomst. Bruk av kjølig vann og en ren vase er viktig for å forhindre bakterievekst. Buketten bør oppbevares på et kjølig, mørkt sted, borte fra direkte sollys og trekk. Dette bidrar til å holde blomstene friske og forhindre visning.

Wikihow har en fin steg-for-steg-artikkel om hvordan man holder en blomsterbukett frisk og fin over lang tid.

Enkelte blomster kan ha spesifikke behov. For eksempel, tulipaner fortsetter å vokse etter at de er kuttet, og bør derfor oppbevares i en høy vase. Regelmessig etterfylling av vann og bruk av blomsternæring kan også bidra til å forlenge bukettens friskhet. Med riktig levering og oppbevaring kan brudeparet være sikre på at buketten ser perfekt ut gjennom hele bryllupsdagen.

Hvor god hjelp fikk du?

Klik på en stjerne for å vurdere hjelpen du fikk

Gjennomsnittlig vurdering 5 / 5. Antall stemmer: 1

Ingen vurderinger er gitt.

Legg igjen en kommentar