Kondolanseblomster – Slik ser du en kondolanse-hilsen (2024)

Når noen har mistet sine kjære, så pleier man ofte å bruke uttrykket:

«Ord blir fattige.»

Det å ta opp telefonen og ringe pårørende i dyp sorg er ikke alltid veldig behagelig. Verken for den som ringer – eller mottakeren av kondolansene.

Mennesker avviker gjerne fra vanlig menneskelig kontakt når man har mistet noen som står seg nær.

Men det å sende en kondolanseblomst er både et populært og sympatisk valg.

Historisk sett var det hvite blomster man alltid sendte som kondolanse. Nå i 2024 er det like vanlig å bruke blomster med en lun og behagelig farge: lys rosa, oransje og innslag av grønt.

Selv har jeg ved et par anledninger (dessverre) sendt kondolanseblomster til folk jeg kjenner. Begge gangene har jeg brukt følgende nettbutikker:

Topp 2 beste nettbutikker for bestilling av kondolanseblomster (juli 2024)


1. Interflora – Vår favoritt!

Interflora logo
  • Interflora er vår absolutte favoritt blant ulike nettbutikker som selger blomster.
  • Bra utvalg blomster til kan fungere som kondolansebukett.
  • Utmerket nettbutikk som er veldig nybegynner-vennlig for deg som aldri har kjøpt blomster på nett før.
  • God og seriøs nettbutikk som har vært på markedet i mange år.

2. Euroflorist – Internasjonal gigant

Euroflorist logo
  • God nettbutikk som finnes over hele verden.
  • Hjelper deg med å sende blomsterhilsener til en rekke ulike land.
  • Elsket av kunder i hele Europa.
  • Bra kundeservice på både e-post og telefon.

Send en kondolansebukett rett på døra

Kondolanseblomster

I tider med sorg og tap, kan en kondolansebukett fungere som et tegn på støtte og medfølelse.

Norske (seriøse) nettbutikker tilbyr enkel bestilling og levering rett på døren til de pårørende. Denne tjenesten sikrer at blomstene ankommer friske og i tide, uten at avsenderen trenger å være fysisk til stede.

Ved å velge denne løsningen, viser du omtanke og respekt, samtidig som du gir de sørgende en ting mindre å bekymre om i en vanskelig tid.

Velg riktig farge på blomstene

Fargevalget i en kondolansebukett bærer betydelig mening. Tradisjonelt representerer hvite blomster renhet og fred, mens lilla kan symbolisere respekt og sorg. Det er viktig å velge farger som reflekterer ditt forhold til den avdøde eller de pårørendes ønsker.

Noen velger også å inkludere avdødes favorittfarger som en personlig hyllest.

Nettbutikker som Interflora gir ofte detaljert informasjon om fargebetydninger og tilbyr et bredt utvalg av buketter tilpasset slike anledninger.

Send med en personlig hilsen (kan gjøres via nettbutikken)

kondolansebukett

En personlig hilsen legger et dyptfølt preg på kondolanseblomstene. Nettbutikker tilbyr muligheten til å legge ved et kort eller en melding sammen med blomsterleveransen.

Dette gir avsenderen en sjanse til å uttrykke sine kondolanser og dele et minne eller en tanke om den avdøde. En oppriktig og tankefull melding kan være en stor trøst for de sørgende, og gjør buketten enda mer betydningsfull.

Kondolansebudsjett – både billige og dyre alternativer

Uansett budsjett, er det mulig å finne passende kondolanseblomster. Mange nettbutikker tilbyr et bredt spekter av alternativer, fra enkle og stilige buketter til mer overdådige arrangementer.

Det er viktig å huske at verdien av en kondolansebukett ikke måles i pris, men i omtanken bak gesten. Nettbutikker som Euroflorist og Interflora tilbyr alternativer for alle prisklasser, slik at du kan sende en vakker hilsen uavhengig av budsjett.

Levering i hele Norge

Geografisk avstand bør ikke hindre deg i å vise omtanke i tider med sorg. Flere nettbutikker tilbyr landsdekkende levering, noe som sikrer at din kondolansebukett når frem til de pårørende, uansett hvor i Norge de befinner seg.

Dette tilrettelegger for en bekymringsfri prosess, fra bestilling til levering. Det er alltid lurt å sjekke leveringsmulighetene og -tidene på forhånd, spesielt når det gjelder levering til avsidesliggende områder.

Gode blomster å bruke som kondolansebukett (video fra Canada)

Det er nettsiden OttawaFlowers som har produsert nedenstående video.Andre anledninger hvor blomster passer perfekt som gave

Kondolanseblomster – Ofte stilte spørsmål (FAQ)

Hva er en passende type blomst å inkludere i en kondolansebukett?

En passende type blomst for en kondolansebukett er ofte hvite liljer eller roser, da disse blomstene symboliserer renhet og uskyld, og gir uttrykk for medfølelse og sympati.

Er det vanlig å sende en personlig hilsen sammen med kondolanseblomstene?

Ja, det er vanlig og anbefalt å sende en personlig hilsen sammen med kondolanseblomstene, da dette gir en mulighet til å uttrykke personlige kondolanser og støtte til de pårørende.

Hvordan sikrer man at kondolanseblomstene blir levert til de pårørende på en respektfull og hensiktsmessig måte?

For å sikre respektfull og hensiktsmessig levering, bør man benytte en anerkjent blomsterleveringstjeneste og gi klare instruksjoner om leveringstid og -sted, samt informere tjenesten om at det dreier seg om kondolanseblomster.

Hvor god hjelp fikk du?

Klik på en stjerne for å vurdere hjelpen du fikk

Gjennomsnittlig vurdering 5 / 5. Antall stemmer: 2

Ingen vurderinger er gitt.

Legg igjen en kommentar