Kunstige planter – Beste nettbutikk, tips og anbefalinger (2024)

Hvis du velger riktig type, så vil kunstige planter nesten se helt like ut som ekte planter.

Du har helt sikkert gått bort til en plante på et kontor, bibliotek eller i en bolig og tenkt:

«Er den virkelig ekte? Eller er denne planten laget av plast?»

Det som er deilig med kunstige planter, er naturligvis at du slipper vedlikehold. Ikke noe ny jord som skal kjøpes inn. Ingen vanning.

Alt du trenger i ny og ne, er å børste av litt støv.

Vi i BlomsterpåDøra har laget en guide på:

 • Hvor du bør kjøpe kunstige blomster/planter.
 • Hva som er forskjellen på de variantene som er laget i stoff og plast.
 • Samt litt om optimal plassering og rengjøring.

Vi begynner med det viktigste: vår anbefalte nettbutikk i dette segmentet.

Anbefalt nettbutikk: Her kjøper du billige kunstige planter i høy kvalitet (2024)


Mester Grønn – Best i test!

Mester Grønn er den ultimate nettbutikken for kjøp av kunstige planter i Norge.

Ingen over, ingen ved siden.

 • Veldig stort utvalg av kunstige planter.
 • Realistisk utseende – i absolutt høyeste kvalitet.
 • Rask frakt.
 • «Plantene» kan kjøpes i ulike størrelser.
 • Fornuftige priser.

Plastplanter vs stoffplanter

Takket være fremskritt innen produksjonsteknologi, ligner kunstige plastplanter og trær på sine naturlige motstykker. Noen modeller er fylt med skum, slik at det til og med ved berøring er vanskelig å skille de ekte fra de falske.

Stoffreproduksjoner (vanligvis silke) er mer skjøre. Kjøper du planter i «stoff», bør du unngå å plassere dem i direkte sollys eller å rengjøre dem med vann. Dette fordi både sollys og vann kan skade pigmentene i løpet av kort tid.

Som med de fleste produserte varer, vil et større budsjett resultere i et produkt av bedre kvalitet og et mer overbevisende utseende.

Hva må man tenke på når man kjøper kunstige planter til hjemmet sitt?

Når du skal velge kunstige planter til hjemmet ditt, er det flere spesifikke faktorer å vurdere for å sikre at de både ser naturlige ut og passer godt inn i boligens øvrige interiør.

Her er noen detaljerte tips vi i Blomsterpådøra har snekret sammen:

 1. Velg materialer av høy kvalitet: Kjøp plastplanter som er laget med avansert teknologi, hvor blader og grener er støpt for å etterligne ekte planter. For eksempel, velg planter med blader som har varierte fargetoner og realistiske årenett. Sjekk om plantene er fylt med skum for en mer autentisk følelse ved berøring.

 2. Unngå direkte sollys: Hvis du går for stoffplanter, spesielt de laget av silke, bør du plassere dem der de ikke blir utsatt for direkte sollys. Dette forhindrer at fargene falmer. For eksempel kan du plassere silkeorkideene dine i en skyggefull krok av stuen i stedet for i vinduskarmen.

 3. Rengjøring og vedlikehold: Unngå å bruke vann på stoffplanter, da dette kan skade pigmentene. Bruk en tørr klut eller en støvkost for å holde dem rene. For plastplanter kan du bruke en fuktig klut for å tørke av støv. For eksempel vil en fuktig mikrofiberklut være ideell for å rengjøre plastpalmebladet uten å gjøre skade.

 4. Bland ekte og kunstige planter: For å gjøre det vanskeligere å oppdage de kunstige plantene kan du blande dem inn med noen ekte planter/blomster. For eksempel vil du kunne plassere en ekte pothos ved siden av en kunstig pothos på en hylle. Dette skaper en mer naturlig helhet og gjør det mindre tydelig hvilke planter som er falske.

 5. Velg planter som passer til rommet: Tenk på hvor plantene skal stå og velg deretter. Det er ikke sånn at «alle planter passer inn overalt».

 6. Invester i kvalitet: Selv om det kan være fristende å gå for de billigste alternativene, vil en større investering ofte resultere i mer realistiske og holdbare produkter.

Slik rengjør du kunstige planter – avhengig av hva de er laget av

falske planter

Mange tenker kanskje:

«Hæ? Må jeg virkelig vedlikeholde en falsk blomst? Jeg trodde hele poenget var å slippe vanning…»

Rengjøring av kunstige planter er viktig for å holde dem pene og friske.

Her er noen detaljerte tips for å rengjøre både plast- og stoffplanter på en effektiv måte:

 1. Støv av jevnlig: Bruk en støvkost eller en mikrofiberklut for å fjerne støv som samler seg på bladene. Dette bør gjøres ukentlig for å forhindre at støvet bygger seg opp.

Rengjøring av plastplanter:

falske blomster
 1. Mild såpeløsning: Lag en blanding av lunkent vann og mild oppvasksåpe. Dypp en myk klut i løsningen, vri ut overflødig vann, og tørk forsiktig av bladene og stammene. Skyll kluten med rent vann og tørk av igjen for å fjerne såperester.

 2. Sprayflaske: Alternativt kan du bruke en sprayflaske med samme såpeløsning, spraye planten lett, og tørke av med en ren klut.

 3. Skylling: For mindre planter kan du ta dem med ut og skylle dem forsiktig med en hageslange. La dem tørke i skyggen for å unngå solskader.

Rengjøring av stoffplanter:

kunstige planter
 1. Tørr metode: Bruk en støvsuger med en myk børste vedlegg for å forsiktig fjerne støv. Hold støvsugeren på lav styrke for å unngå å skade plantene.

 2. Fuktig klut: Hvis plantene er svært skitne, bruk en fuktig klut uten rengjøringsmidler. Pass på å vri kluten godt ut slik at den er bare lett fuktig. Tørk forsiktig av bladene.

 3. Unngå vann: Ikke bruk mye vann på stoffplanter da det kan skade materialet og pigmentene.
 1. Fjern flekker: For flekker som er vanskelig å få bort, bruk en blanding av vann og hvit eddik (1:1) på en klut. Test løsningen på et lite, usynlig område først for å sikre at det ikke skader planten. Tørk av flekken forsiktig.

 2. Silkeplanter: Hvis du har silkeplanter, kan du bruke en hårføner på lav varme for å blåse bort støv. Hold avstanden til planten for å unngå å skade bladene.

 3. Spesialrengjøringsmidler: Det finnes kommersielle rengjøringssprayer spesielt designet for kunstige planter. Følg instruksjonene på produktet for best resultat.

 4. Vedlikehold: Hold kunstige planter unna direkte sollys og fuktige områder for å forlenge levetiden deres. Overvåk plantene regelmessig og rengjør dem etter behov for å opprettholde deres utseende.

Hva kan være fordelen(e) med å blande ekte planter med sin «falske motpart»?

Det å blande falske og ekte planter i hjemmet kan skape en vakker og balansert atmosfære som kombinerer det beste fra begge verdener. Som interiørekspert vil jeg fremheve at denne tilnærmingen kan tilføre både estetisk verdi og praktiske fordeler, samtidig som det er visse hensyn å ta for å oppnå det beste resultatet.

Ekte planter gir sunnere luft

Ekte planter bringer med seg en unik naturlig skjønnhet og friskhet som er uovertruffen.

De kan forbedre luftkvaliteten ved å absorbere karbondioksid og frigjøre oksygen, noe som bidrar til et sunnere innemiljø. I tillegg kan levende planter skape en følelse av ro og velvære, og deres varierende vekst og endringer gir et dynamisk element til interiøret.

På den annen side krever ekte planter jevnlig pleie og vedlikehold. De trenger riktig mengde lys, vann og næring for å trives, og noen ganger kan det være utfordrende å finne de ideelle forholdene for hver enkelt plante. For personer med en travel hverdag eller for de som ikke har en «grønn tommel», kan dette være en betydelig ulempe.

Moderne teknologi sikrer godt design

Her kommer de falske plantene til sin rett. Moderne kunstige planter er laget med imponerende realisme, og kan nesten være umulige å skille fra ekte planter ved første øyekast. De krever minimalt med vedlikehold, og er dermed et perfekt supplement til ekte planter, spesielt i områder av hjemmet hvor lysforholdene ikke er gunstige, eller hvor vanning kan være upraktisk.

Det å kombinere ekte og falske planter kan derfor være en genial løsning for å oppnå en frodig og levende atmosfære uten de samme kravene til pleie.

For eksempel kan du plassere et stort kunstig fikentre i et hjørne av stuen hvor det er lite naturlig lys, mens du bruker ekte planter som pothos eller bregner i områder nærmere vinduene hvor de kan få tilstrekkelig lys. Dette skaper en harmonisk balanse mellom det praktiske og det estetiske.Hva med en kombinasjon?

Det er viktig å være bevisst på plasseringen av både ekte og falske planter for å opprettholde en naturlig følelse. Plasser falske planter på steder hvor det er vanskelig å se dem på nært hold, eller bland dem med ekte planter for å skape en mer autentisk effekt. For eksempel, en gruppe med ekte og falske sukkulenter på en bokhylle eller en vinduskarm kan skape et naturlig utseende uten at man trenger å bekymre seg for vedlikehold.

En ulempe med falske planter er at de ikke bidrar til å forbedre luftkvaliteten slik ekte planter gjør. Dessuten kan de, hvis de ikke er av høy kvalitet, se plastiske og kunstige ut, noe som kan redusere den estetiske verdien. Det er derfor viktig å investere i realistiske og høykvalitets kunstige planter for å sikre et elegant og troverdig resultat.

Ved å blande falske og ekte planter kan du nyte fordelene av naturens skjønnhet og vitalitet samtidig som du minimerer vedlikeholdsarbeidet. Denne kombinasjonen kan gi hjemmet ditt et sofistikert og frodig uttrykk, hvor praktisk funksjonalitet og estetisk nytelse går hånd i hånd.

Andre artikler om kjøp av blomster på nett

Den positive psykologiske effekten (basert på studier)

Grønne elementer i hjemmet, selv i form av kunstige planter, kan ha betydelige psykologiske fordeler. Studier har vist at tilstedeværelsen av planter kan redusere stressnivåer og forbedre den generelle følelsen av velvære.

En studie utført av University of Technology Sydney fant at kontormiljøer med planter kunne redusere psykologisk stress med opptil 37%. Dette gjelder ikke bare ekte planter; kunstige planter kan også gi en lignende effekt ved å etterligne naturen.

Visuell eksponering for grønne elementer kan bidra til en følelse av ro og avslapning. Dette fenomenet, kjent som «biophilia,» antyder at mennesker har en medfødt tilknytning til naturen, noe som kan forklare hvorfor selv kunstige planter kan gi en beroligende effekt. En studie publisert i Journal of Environmental Psychology viste at personer som arbeider i rom med grønne elementer, inkludert kunstige planter, opplever mindre tretthet og større produktivitet.

Kan også benyttes i urbane områder

I tillegg kan kunstige planter være spesielt fordelaktige i urbane miljøer hvor tilgang til naturlige grønne områder kan være begrenset. Ved å integrere kunstige planter i hjemmet eller på arbeidsplassen, kan man oppnå en følelse av naturkontakt uten behov for vedlikeholdet ekte planter krever. Dette kan være en viktig faktor for personer med en hektisk livsstil eller for de som ikke har erfaring med plantepleie.

Et annet aspekt å vurdere er at kunstige planter kan bidra til å skape et visuelt behagelig miljø som kan forbedre humøret og redusere negative følelser. En studie fra University of Exeter fant at tilstedeværelsen av planter i arbeidsområder økte tilfredsheten og engasjementet blant ansatte.

Video – tur til IKEA for å finne de mest realistiske kunstige planteneHvor og hvordan kan disse «blomstene» anvendes?

Kunstige planter har et bredt spekter av anvendelsesområder som gjør dem til en allsidig og praktisk løsning for både innendørs og utendørs dekorasjon. Deres holdbarhet og lave vedlikeholdsbehov gjør dem spesielt egnet for miljøer hvor ekte planter kanskje ikke trives.

Perfekt i kontorlandskap

I kontorlandskap er kunstige planter en ideell løsning for å skape en grønn og innbydende atmosfære uten behov for kontinuerlig stell. En studie fra Journal of Corporate Real Estate viste at grønne elementer i arbeidsmiljøer kan øke produktiviteten og trivselen blant ansatte.

Kunstige planter kan plasseres strategisk i resepsjonsområder, møterom og individuelle kontorer for å gi en følelse av naturkontakt og forbedre estetikken.

Mange restauranter bruker falske planter som interiør

Restauranter og hoteller kan også dra nytte av kunstige planter.

De bidrar til å skape en hyggelig og avslappende atmosfære for gjestene uten bekymring for vanning og sollys. For eksempel kan en kunstig bambusplante brukes for å skape en eksotisk følelse i en asiatisk restaurant, eller en stor kunstig ficus kan fungere som et sentralt dekorativt element i hotellobbyen.

For utendørs bruk, spesielt i områder med ekstreme værforhold, kan kunstige planter være en utmerket løsning. De tåler både sterk sol, kulde og regn uten å miste sin form eller farge.

Dette gjør dem ideelle for balkonger, terrasser og hager hvor ekte planter kan ha vanskeligheter med å overleve. Kunstige buksbomhekker kan for eksempel brukes for å skape grønne grenser eller skjermvegger i hagen, og kunstige blomster kan legge til farge og liv til uteområdet året rundt.

Utmerket for deg som har kjeller eller andre mørke rom

Kunstige planter er også perfekte for steder med begrenset lysforhold, som kjellere eller rom uten vinduer.

De kan bidra til å lyse opp og friske opp slike rom uten behov for spesielle vekstlys. For eksempel, i et treningsrom i kjelleren kan kunstige planter gi en følelse av natur og forbedre atmosfæren uten behov for naturlig lys.

Hvor god hjelp fikk du?

Klik på en stjerne for å vurdere hjelpen du fikk

Gjennomsnittlig vurdering 5 / 5. Antall stemmer: 1

Ingen vurderinger er gitt.

Legg igjen en kommentar