Påskeblomster – Fargerike blomster inne og ute (2024)

Påsken er en tid fylt med fornyelse og glede, en periode hvor naturen våkner til liv etter vinterens dvale. Midt i denne årstidens skiftende farger og varmere dager, finner vi påskeblomstene som spiller en hovedrolle i feiringen.

Disse blomstene, med sine livlige farger og varierte former, bringer med seg en følelse av håp og ny begynnelse. De er ikke bare en fryd for øyet, men bærer også med seg dype symbolikker og tradisjoner som strekker seg langt tilbake i tid.

I denne artikkelen skal vi dykke ned i verdenen av påskeblomster, utforske deres betydning og se hvordan de har blitt en integrert del av påskefeiringen over hele verden.

Vi skal blant annet se på:

 • Hvilke blomster som passer best å kjøpe når du skal gjøre boligen din klar til påske.
 • Våre anbefalte påskeblomster både inne og ute.
 • Ofte stilte spørsmål.
 • En introduksjonsvideo som viser hvordan du påske-pynter huset ditt med blomster.

Men først av alt til det viktigste: våre to anbefalte nettbutikker!

Hvor bør man kjøpe påskeblomster?

Selv har jeg to nettbutikker jeg alltid sverger til.

Rett og slett fordi de aldri skuffer meg.

1. Interflora – Vår favoritt!

Interflora logo
 • Interflora er vår absolutte favoritt blant ulike nettbutikker som selger blomster.
 • Bra utvalg blomster til kan fungere som påskedekorasjon.
 • Utmerket nettbutikk som er veldig nybegynner-vennlig for deg som aldri har kjøpt blomster på nett før.
 • God og seriøs nettbutikk som har vært på markedet i mange år.

2. Euroflorist – Internasjonal gigant

Euroflorist logo
 • God nettbutikk som finnes over hele verden.
 • Hjelper deg med å sende blomsterhilsener til en rekke ulike land.
 • Elsket av kunder i hele Europa.
 • Bra kundeservice på både e-post og telefon.

Påskeblomster

Påskeblomster inne – Våre topp 5 anbefalinger i 2024

Påskeliljer

Påskeliljer er selve symbolet på påsken og våren. Disse strålende gule blomstene bringer en umiddelbar følelse av glede og fornyelse inn i ethvert rom. De tåler relativt godt å stå inne, forutsatt at de får nok lys og ikke står for varmt.

Etter blomstring kan løkene plantes ut, hvor de vil blomstre igjen neste år. Påskeliljer er også kjent for sin robusthet og evne til å blomstre selv under de mest utfordrende forhold.

Hyasinter

Hyasinter kommer med en bedøvende god duft og en rekke farger som passer perfekt til påskestemningen. De er ideelle for innendørs dekorasjoner og skaper en koselig atmosfære med sin rike aroma. Hyasinter trenger moderat vann og godt med lys for å trives innendørs. Etter blomstringen kan de, lik påskeliljene, plantes ut for å glede i årene som kommer. Disse blomstene er et populært valg for å bringe vårfølelsen inn i hjemmet.

Azalea

Azalea er kjent for sin frodige blomstring og vakre farger, som spenner fra hvitt til dyp rosa. Den trives best i et lyst, men ikke direkte sollys, og foretrekker en jevn fuktighet uten å bli for våt. Azalea kan med sin kompakte vekstform være et vakkert midtpunkt på ethvert påskebord. Den symboliserer forsiktighet og selvbeherskelse, noe som tilfører en ekstra dimensjon til dens skjønnhet.

Begonia

Begonia er en annen favoritt for påsken med sine lyse, livlige farger og varierte blomsterformer. Denne planten er relativt lettstelt og trenger kun indirekte lys og regelmessig vanning for å trives. Begonias evne til å blomstre rikelig gjennom hele sesongen gjør den til en langvarig tilføyelse til påskepynten.

Den er også ideell for de som ønsker å bringe litt farge inn i hjemmet uten å måtte stelle for mye med plantene.

Fredslilje (Spathiphyllum)

Fredsliljen, med sine elegante hvite blomster og mørkegrønne blader, bringer en fredfull atmosfære til ethvert rom. Den er ikke bare vakker, men også kjent for sine luftrensende egenskaper. Fredsliljen trives i skyggefulle til halvskyggefulle områder og krever jevn fuktighet uten å bli stående i vann. Denne planten er et symbol på fred og håp, noe som gjør den til en meningsfull og vakker påskeplante.

Disse fem blomstene kan alle bidra til å skape en vakker og stemningsfull påske inne. Med litt omsorg og oppmerksomhet, vil de ikke bare forskjønne hjemmet ditt i påsken, men også minne oss på fornyelsen og gleden som våren bringer.

Påskeblomster ute – De 5 beste som kan plantes i Norge

Krokus

Krokus er blant de første blomstene som titter frem i hagen, ofte mens snøen ennå ligger på bakken. Disse modige små blomstene er et sikkert tegn på at våren er på vei, og de lyser opp i hagebedene med sine lilla, gule, og hvite farger. Krokus er enkel å dyrke og krever lite stell, noe som gjør dem til en favoritt blant hageentusiaster. De er også flerårige, noe som betyr at de vil returnere år etter år for å annonser vårens ankomst.

Tulipaner

Tulipaner er kanskje de mest ikoniske vårløkblomstene og en favoritt for påskefeiringen utendørs. Med et spekter av farger å velge mellom, kan de lyse opp enhver hage. Tulipaner trives best i et område med full sol til delvis skygge og i godt drenert jord. De er relativt enkle å dyrke og kan plantes i grupper for et mer dramatisk uttrykk. Tulipanens dag i mai markerer høydepunktet for disse vakre blomstene.

Primula (Primrose)

Primula, eller primrose, er en annen tidlig blomstrer som er perfekt for å bringe farge til påskehagen. Disse hardføre plantene tåler kulde godt og kan blomstre selv når temperaturen svinger. Med sine lyse og muntre farger er de ideelle for å skape en følelse av varme og velkommen. Primula foretrekker fuktig, men godt drenert jord og kan trives i både sol og delvis skygge.

Perleblomst (Muscari)

Perleblomst, også kjent som muscari, er kjent for sine unike, tette blå blomsterklaser som ligner på små perler. Disse lavtvoksende plantene er fantastiske for kantbeplantning eller som en del av en flerfarget blomstereng. Muscari er svært lettstelt og kan tilpasse seg en rekke forhold, selv om de foretrekker sol til halvskygge og godt drenert jord. Deres særegne utseende og farge gjør dem til en spennende tillegg til enhver påskehage.

Påskeliljer

Selv om påskeliljer også er populære som innendørs blomster, er de like imponerende når de plantes utendørs. Deres lyse gule blomster står som symboler på påske og våren. Påskeliljer er ekstremt hardføre og kan tåle de fleste værforhold i Norge. De trives best i full sol til delvis skygge og i godt drenert jord. Når først etablert, vil påskeliljer fortsette å blomstre år etter år, og ofte i større antall.

Disse fem påskeblomstene vil ikke bare forskjønne din utendørs plass i påsken, men også ønske våren velkommen med åpne armer. De er alle tilpasningsdyktige til det norske klimaet og kan gi glede og farge til hagen din år etter år.

Videoguide – Slik lager du en påskeblomsterbukettKunstige påskeblomster? Fordeler & ulemper

FordelerUlemper
Lang levetidMangler naturlig duft
Kunstige blomster visner ikke og kan vare i mange år, noe som gir varig dekor uten behov for utskifting.Kunstige blomster mangler den naturlige duften som ekte blomster har, noe som kan være en del av den totale blomsteropplevelsen.
Ingen vedlikeholdMindre miljøvennlig
De krever ikke vanning, beskjæring eller annen form for vedlikehold.Ofte laget av plast og andre ikke-bionedbrytbare materialer, som kan være skadelig for miljøet over tid.
AllergivennligKan virke unaturlige
Perfekt for de som er allergiske mot pollen, da de ikke utløser allergiske reaksjoner.Noen kunstige blomster kan se unaturlige ut og mangler den ekte blomstens skjønnhet og detaljrikdom.
Økonomisk over tidIngen vekst eller endring
Selv om de kan være dyrere ved første kjøp, kan de være mer økonomiske over tid siden de ikke trenger å erstattes.Kunstige blomster vokser ikke eller endrer seg, noe som kan fjerne gleden ved å se blomster utvikle seg gjennom sesongene.
Allsidighet og tilgjengelighetKvalitetsvariasjoner
Kan finnes i et bredt utvalg av farger og typer som kanskje ikke er i sesong eller tilgjengelig i ditt område.Kvaliteten på kunstige blomster varierer sterkt, og billigere alternativer kan se spesielt uekte ut.

Blomster til andre anledninger – bli inspirert!

Påskeblomster – Ofte stilte spørsmål

Hvilke blomster er mest populære å kjøpe til påske i Norge?

Påskeliljer, tulipaner, og krokus er blant de mest populære blomstene nordmenn kjøper til påske, takket være deres lyse farger og vårstemning.

Når bør jeg kjøpe påskeblomster for å få dem i best mulig stand?

Det er best å kjøpe påskeblomster noen dager før påskehelgen for å sikre at de er friske og i full blomst gjennom hele påskefeiringen.

Kan jeg plante ut påskeblomster kjøpt innendørs etter påske?

Ja, mange påskeblomster som påskeliljer, tulipaner og hyasinter kan plantes ut etter blomstring innendørs, men vent til faren for frost er over før du planter dem ut.

Hvor god hjelp fikk du?

Klik på en stjerne for å vurdere hjelpen du fikk

Gjennomsnittlig vurdering 5 / 5. Antall stemmer: 2

Ingen vurderinger er gitt.

Legg igjen en kommentar