Sende blomster anonymt? Full guide i 2024

Skal du sende noen blomster anonymt?

Det kan være mange grunner til at man ikke ønsker å si hvem avsender på blomstene er.

En fin blomster-overraskelse vil nok mange sette pris på uansett.

Selv kjenner jeg en i nær omgangskrets som hadde en hemmelig beundrer. Vedkommende prøvde virkelig å forsikre seg om at blomstene skulle bli sendt anonymt fra norske nettbutikker.

Nå – etter mange undersøkelser – fant vi frem til to nettbutikker som kan sende blomster anonymt i Norge.

Beste nettbutikker for å sende blomster anonymt (juli 2024)


Interflora

Interflora logo
  • Vår favoritt-nettbutikk når det kommer til kjøp av blomster på nett.
  • Kan også sende blomster med enkelt hilse-kort.
  • Kan sende blomster anonymt med Interflora.
  • God og seriøs nettbutikk som har vært på markedet i mange år.

Euroflorist

Euroflorist logo
  • God nettbutikk som er brukervennlig.
  • Hjelper deg med å sende blomster (anonymt) til en rekke ulike land.
  • Elsket av kunder i hele Europa.
  • Bra kundeservice på både e-post og telefon.

…men hvorfor bør man sende blomster anonymt? Og kanskje…hvorfor bør man ikke gjøre det?

Vi har sett på en del fordeler og ulemper.

Fordeler

Overraskelseselementet

Sendes blomster anonymt, skapes et spennende mysterium. Mottakeren vil kanskje bruke tid på å tenke over hvem som kunne ha sendt dem, noe som kan gjøre opplevelsen minneverdig og morsom.

Noen elsker jo å få overraskelser.

Mens andre hater det.

…så får vi bare håpe at vedkommende som får tilsendt blomster fra deg befinner seg i første kategori. 😉

Bevaring av privatliv

Dersom avsenderen ønsker å bevare sin anonymitet, for eksempel i tilfeller av en hemmelig beundrer, tilbyr anonyme blomstersendinger en mulighet til å uttrykke følelser uten å avsløre identiteten.

Sende blomster anonymt

Uttrykk for ekte følelser

Noen finner det lettere å uttrykke sine sanne følelser når de ikke må knytte seg direkte til handlingen. Anonyme blomstersendinger kan derfor fungere som et middel for ærlig kommunikasjon.

Reduksjon av forventningspress

Når blomster sendes anonymt, fjernes ofte forventningen om en umiddelbar respons eller gjengjeldelse. Dette kan gjøre gesten mer komfortabel for både avsender og mottaker.

sende blomster hemmelig

Ulemper

Misforståelser

Anonyme blomster kan føre til forvirring eller misforståelser. Mottakeren kan lure på avsenderens intensjoner og om blomstene var ment for dem.

Det er en egen diskusjonstråd på Foreldreforum hvor brukere diskuterer om det er lurt å sende blomster anonymt.

Der er det blant annet en som skriver at:

«Hadde blitt irritert om jeg ikke visste hvem det var fra og mest sannsynlig kastet den i søpla. Hadde tenkt at noen tullet med meg eller noe slikt…»

Manglende anerkjennelse

Avsenderen får ikke anerkjennelse for gesten, noe som kan være skuffende hvis målet var å styrke en relasjon eller uttrykke takknemlighet.

Potensiell ubehag

Mottakeren kan føle seg ubekvem eller urolig ved å motta en gave fra en ukjent avsender, spesielt hvis de ikke kan tenke seg hvem det kan være fra.

Begrensning i kommunikasjon

Ved å sende blomster anonymt, går muligheten for direkte kommunikasjon og umiddelbar respons tapt. Dette kan begrense dybden av den menneskelige forbindelsen som kan oppstå gjennom gaveutveksling.

Er en anonym blomsterforsendelse en søt eller «creepy» gave?Slik sender du blomster helt 100 % hemmelig

Når målet er å sende blomster uten at mottakeren kjenner til avsenderen, krever prosessen nøye overveielse og diskresjon. Velg en blomsterleverandør som tilbyr muligheten for å sende blomster uten å avsløre avsenderens identitet. Når bestillingen legges inn, kan det spesifiseres at blomstene skal leveres anonymt.

Det er også viktig å betale med en metode som ikke avslører identiteten din, for eksempel et forhåndsbetalt kredittkort. Dette gjelder dog hvis du ikke ønsker at blomsterbutikken skal vite hvem du er. Men dette vil egentlig ikke spille noen rolle. De nettbutikkene vi i Blomsterpådøra har snakket med, gir ikke identiteten din videre til tross for at du bruker kredittkort.

Videre bør man tenke på leveringsmåten. Blomster kan leveres på døren til mottakeren, eller et annet avtalt sted hvor mottakeren vil finne dem. For ekstra anonymitet, kan man vurdere å unngå levering direkte til mottakerens hjemmeadresse, og heller velge et offentlig sted.

Ved å sende blomster på denne måten, er det viktig å være bevisst på mottakerens følelser og reaksjoner. Selv om anonymiteten kan tilføre et element av mysterium, er det også viktig å sikre at gesten oppfattes som vennlig og omsorgsfull, og ikke skaper ubehag eller forvirring. En tankefullt valgt blomsterbukett, sammen med en nøye vurdert leveringsmåte, kan sikre at den anonyme gaven blir en positiv og gledelig overraskelse.

Andre nyttige artikler om blomsterforsendelse (oppdatert 2024)

Ofte stilte spørsmål om å sende blomster anonymt

Er det mulig å inkludere en personlig melding med anonyme blomsterleveranser?

Ja, det er mulig å inkludere en melding, men for å bevare anonymiteten bør meldingen ikke inneholde avslørende personlig informasjon.

Hvordan kan man sikre at blomstene blir levert anonymt uten at leverandøren avslører avsenderens identitet?

Velg en blomsterleverandør som tilbyr anonym levering som en tjeneste og spesifiser klart ved bestilling at avsenderens navn ikke skal avsløres.

Betal med en metode som ikke avslører personlig informasjon. Men husk også at de fleste norske nettbutikker som selger blomster ikke vil avsløre avsenderen – selv om du har betalt med kredittkort.

Om du er litt ekstra paranoid, så kan du vel kanskje betale med Paypal? 😉

Hvordan kan man velge den rette typen blomster når man sender dem anonymt?

Vurder mottakerens personlige smak, anledningen, og typen budskap du ønsker å formidle. Nøytrale blomster som roser eller tulipaner kan være passende og kan formidle en rekke følelser uten å være for personlige.

Hvor god hjelp fikk du?

Klik på en stjerne for å vurdere hjelpen du fikk

Gjennomsnittlig vurdering 5 / 5. Antall stemmer: 2

Ingen vurderinger er gitt.

Legg igjen en kommentar