Sende blomster til utlandet? Full guide i 2024

Har du planer om å sende blomster til utlandet?

Da min bror studerte i Danmark, så begynte jeg å se på mulighetene for å overraske han med noen blomster.

Heldigvis slapp jeg å forholde meg til danske nettbutikker. Det viste seg nemlig at det finnes norske blomsternettbutikker som samarbeider med hundrevis av lokale blomsterforhandlere.

Det gjør saken mye enklere.

I denne artikkelen skal vi se på:

 • Hvor enkelt det er å sende blomster til utlandet.
 • Hvor du bør bestille (hos anerkjente norske nettbutikker).
 • Hvilke land som er de vanligste å sende blomster til.
 • Samt ofte stilte spørsmål.

Sende blomster til utlandet? Her er noen av de vanligste landene

Danmark

Forkjæl dine venner i Danmark med elegante blomsterbuketter. Vårt nettverk av danske blomsterbutikker bringer en touch av ‘hygge’ til enhver anledning, fra København til Aalborg.

Canada

Gled noen spesielle i Canadas vidstrakte landskap med vår personlige blomstertjeneste. Fra de livlige byene til de stille skogsområdene, vi leverer skjønnhet rett til døren.

Australia

Overrask dine kjære i Australia med blomstrende hilsener fra kyst til ørken. Våre australske partnere sørger for eksotiske og lokale blomsterkreasjoner, perfekt tilpasset den australske sjelen.

Storbritannia

Fra det skotske høylandet til Londons gater, våre britiske blomsterforhandlere vet hvordan de skal fange essensen av Storbritannias unike sjarm i hvert arrangement.

Polen

Overrask dine kjære i Polen med hjertevarmende blomsterbuketter. Våre polske samarbeidspartnere blander tradisjon med moderne eleganse for å feire enhver anledning.

Spania

Bring solskinnet og varmen fra Spania inn i hjemmene til dine kjære. Våre spanske florister skaper levende og lidenskapelige blomsterkreasjoner som reflekterer landets livlige kultur.

Sveits

I Sveits’ pittoreske landskap, leverer vi blomster som er like blendende som Alpene. Våre sveitsiske partnere forstår kunsten å formidle følelser gjennom utsøkte blomsterarrangementer.

USA

Amerika er et land av mangfold, og våre blomsterarrangementer reflekterer dette. Enten det er en hjertelig hilsen til New York eller en solrik overraskelse til California, våre USA-forhandlere leverer blomster rett på døren med amerikansk kvalitets-service!

Sverige

Fra Stockholms urbane eleganse til Lappmarks ro, våre svenske blomsterarrangementer er skapt for å berike hver spesiell øyeblikk med naturlig skjønnhet og stil.

Frankrike

Send en bouquet du coeur til noen i Frankrike. Våre franske florister blander kunst og lidenskap for å skape blomsteropplevelser som speiler Frankrikes romantiske ånd

Italia

La familie og venner i Italia sveve på en sky av fargerike blomster. Med lidenskap og finesse leverer våre italienske florister ‘la dolce vita’ i hver bukett.

Nederland

Nederland, tulipanenes rike, er det perfekte stedet for å sende en blomsterhilsen. Våre nederlandske partnere mestrer kunsten å skape blomsterarrangementer som speiler landets naturlige skjønnhet.

Sende blomster til utlandet

Bør man bestille blomster i utlandet via norske nettbutikker? Fordeler & ulemper

FordelerUlemper
Enkelhet og Bekvemmelighet – Bestilling kan gjøres hjemmefra med bare noen få klikk.Leveringsutfordringer – Risiko for forsinkelser eller problemer under transport.
Stort Utvalg – Tilgang til et bredt utvalg av blomster og arrangementer.Høyere Kostnader – Potensielt høyere priser grunnet fraktkostnader og importavgifter.
Sikre Betalingsalternativer – Trygge og kjente betalingsløsninger.Ferskhetsbekymringer – Blomstene kan miste sin ferskhet under lang transport.
Språkfordeler – Nettsted og kundeservice på norsk.Begrenset Kundeservice – Tidssoneforskjeller og språkbarrierer kan påvirke kundeservice.
Lokal Kunnskap – Nettbutikker kan ha partnere lokalt i utlandet for optimal levering.

Det å bestille blomster i utlandet via norske nettbutikker er en fremragende metode av flere grunner. For det første gir det deg enkelhet og bekvemmelighet ved å kunne utføre hele bestillingsprosessen hjemmefra, noe som er spesielt verdifullt når man skal sende blomster på tvers av landegrenser. Nettbutikker tilbyr et stort utvalg av blomster og arrangementer, noe som betyr at du kan finne nøyaktig det du leter etter til enhver anledning.

I tillegg sikrer kjente og trygge betalingsalternativer at din finansielle informasjon er beskyttet. Veldig mange nordmenn blir svindlet når de handler fra ukjente utenlandske nettbutikker (kilde – Forbrukertilsynets egen artikkel).

Bestill utenlandske blomster med norsk språk!

Språkfordelen kan ikke undervurderes; å kunne navigere på nettstedet, plassere bestillinger og kommunisere med kundeservice på norsk er en betydelig fordel. Dessuten kan norske nettbutikker som samarbeider med lokale leverandører i utlandet sørge for at blomstene blir levert friske og i tide, noe som reduserer bekymringene knyttet til ferskhet og levering.

Selv om det finnes ulemper som høyere kostnader og leveringsutfordringer, veies disse ofte opp av de mange fordelene, spesielt når det gjelder spesielle anledninger eller å sende en tankefull gave til noen i utlandet. Med denne metoden får man en problemfri og effektiv løsning for å sende blomster internasjonalt.

Du må huske at det å sende blomster til utlandet er noe annet enn å sende blomstene til Oslo.

Men for deg som forbruker er det faktisk ikke så stor forskjell! 🙂

Instruksjonsvideo – Send blomster internasjonaltHvilke faktorer må man passe på når man sender blomster til utlandet?

Blomster kan ha ulik betydning i ulike land

Når du sender blomster til utlandet, særlig til personer fra en annen kulturell bakgrunn, er det viktig å være oppmerksom på de ulike betydningene blomster kan ha. Noen blomster som anses som lykkebringende i ett land, kan for eksempel symbolisere sorg eller uflaks i et annet.

Forskning på lokale blomstersymbolikk og kulturelle skikker kan forhindre misforståelser og sikre at din blomsterhilsen blir godt mottatt.

Enkelte blomster får man kun i noen sesonger

Det er viktig å huske at tilgjengeligheten av bestemte blomster varierer med sesongen, og dette kan variere fra land til land. Mens noen blomster er tilgjengelige året rundt gjennom internasjonale leverandører, kan andre være sesongspesifikke.

Det å velge blomster som er i sesong i mottakerens land, kan ikke bare garantere friskhet, men også bidra til å redusere kostnadene og miljøpåvirkningen av langdistanse frakt.

Leveringstiden kan være ulik i utlandet

Leveringstidene for internasjonale blomsterleveranser kan variere betydelig sammenlignet med innenlandske leveranser. Tidssoneforskjeller, lokale helligdager, og skikker kan påvirke hvor raskt en leveranse kan gjennomføres.

Det er viktig å planlegge på forhånd og være oppmerksom på slike faktorer når man bestiller, spesielt for anledninger som krever levering på en bestemt dato, som bursdager eller jubileer.

Sende blomster til utlandet – Tre vanlige spørsmål og svar

Hvordan påvirker internasjonal frakt kvaliteten på blomstene som sendes til utlandet?

Internasjonal frakt kan påvirke kvaliteten på blomstene, da lengre transporttider kan redusere ferskheten. Imidlertid benytter mange blomsterleveringstjenester spesielle emballasjer og raskere fraktmetoder for å opprettholde kvaliteten.

Er det mulig å spore en internasjonal blomsterleveranse?

Ja, de fleste blomsterleveringstjenester tilbyr sporing av internasjonale leveranser, slik at kunden kan følge med på leveringsstatusen i sanntid.

Hvordan håndteres forskjeller i tidssoner når man bestiller blomsterlevering til utlandet?

Blomsterleveringstjenester tar hensyn til tidssonene og planlegger levering slik at blomstene ankommer på et passende tidspunkt. Bestillingsplattformer kan også vise leveringstidspunkter i mottakerens tidssone for å forenkle planleggingen.

Hvor god hjelp fikk du?

Klik på en stjerne for å vurdere hjelpen du fikk

Gjennomsnittlig vurdering 5 / 5. Antall stemmer: 4

Ingen vurderinger er gitt.

3 kommentarer om “Sende blomster til utlandet? Full guide i 2024”

 1. Jeg bestilte blomster til min venn i Italia gjennom en norsk nettbutikk, og opplevelsen var fantastisk! Blomstene ankom friske og i perfekt stand, og leveringen var rask. Det var en flott måte å sende en personlig hilsen på, selv om vi bor langt fra hverandre. Anbefaler på det sterkeste!

  Svar
 2. Fantastisk tjeneste! Jeg sendte blomster til min søster i USA for bursdagen hennes, og hun elsket dem. Det var enkelt å bestille, og kundeservicen var veldig hjelpsom. Blomstene var vakre og holdt lenge. Kommer definitivt til å bruke denne tjenesten igjen!

  Veldig bra av dere i BlomsterPåDøra å sette opp en oversikt som dette. Tuuuuuuuuusen takk 😉

  Svar
  • Hei, bare hyggelig. 🙂

   Fint at du fikk noe ut av vår store oversikt om hvordan man sender blomster til utlandet.

   Svar

Legg igjen en kommentar