Snittblomster – Tips til kjøp, nettbutikker og vedlikehold (2024)

Snittblomster har lenge vært en favoritt for å bringe farge og glede inn i hjemmet.

Du ser kanskje etter noen elegante roser eller fargerike tulipaner?

Det finnes nemlig et utall av valg som passer til enhver smak og anledning.

I denne artikkelen vil vi utforske hvor du kan kjøpe billige snittblomster, gi tips om hvilke typer som er finest, og dele noen praktiske råd for å forlenge blomstene dine sin levetid.

La oss begynne med det viktigste: hvor kan man kjøpe snittblomster billig på nett (med rask levering)?

To beste nettbutikker: Billigste snittblomster, raskt frakt og stort utvalg

Det er per 2024 to nettbutikker som skiller seg ut på det norske markedet.

Begge kan anbefales – men utvalget er litt forskjellig.

1. Interflora – Vår favoritt!

Interflora logo
 • Interflora er vår absolutte favoritt blant ulike nettbutikker som selger snittblomster.
 • Bra utvalg av blomster i forskjellige farger.
 • Utmerket nettbutikk som er veldig nybegynner-vennlig for deg som aldri har kjøpt blomster på nett før.
 • God og seriøs nettbutikk som har vært på markedet i mange år.

2. Mester Grønn – Den store giganten

 • God nettbutikk som virkelig er kjent for alle nordmenn.
 • Enormt bra utvalg av friske snittblomster.
 • Elsket av kunder i hele Norge.
 • Bra kundeservice på både e-post og telefon.

Hvilke snittblomster er de mest populære til pynt i Norge?

Roser

snittblomster rose

Roser er kanskje de mest ikoniske og tidløse snittblomstene.

Rosenes skjønnhet, variasjon i farger, og behagelige duft gjør dem til en favoritt i både buketter og ulike dekorasjoner. R

oser kommer i en rekke farger, hver med sin egen betydning – røde roser symboliserer kjærlighet og lidenskap, mens hvite roser står for renhet og uskyld.

Denne nærmest legendariske blomsten er kjent for sine fløyelsaktige kronblad og evnen til å holde seg frisk lenge etter kutting, spesielt med riktig stell som inkluderer friske snitt i stilken og friskt vann.

Lyst til å kjøpe en hel rosebukett? Vi har en egen artikkel som viser hvordan du gjør det billig og effektivt.

Tulipaner

Tulipaner er et sikkert vårtegn og kjent for sine enkle, elegante former og en bred fargepalett som spenner fra delikate pasteller til dype, mettede toner. Blomsten kommer opprinnelig fra Sentral-Asia – og har derfor en rik historie.

Du visste kanskje at tulipanene en gang var så mye verdt at blomsten utløste en økonomisk boble kjent som «tulipanmanien» i 1600-tallets Nederland?

Tulipaner er også relativt lette å stelle; de trenger bare friskt vann og et kjølig sted for å vare lenge.

Liljer

Liljer er kjent for sine store, trompetformede blomster og intense duft. De finnes i mange varianter, inkludert orientalske liljer, som er spesielt elsket for deres sterke, søte duft.

Liljer symboliserer ofte renhet og fornyelse, noe som gjør dem populære i bryllup og andre seremonielle arrangementer. Disse blomstene krever litt mer omsorg, som å fjerne pollenbærerne for å unngå flekker og sikre lengre levetid.

Gerbera

Gerbera, eller gerberamargeritter, er kjent for sine store, strålende blomsterhoder som ligner på tusenfryd.

For ordens skyld: blomsten Tusenfryd og ikke fornøyelsesparken. 😉

 De finnes i nesten alle regnbuens farger, noe som gjør dem til en populær blomst for å tilføre et friskt, muntert preg til enhver bukett. Gerberaer er relativt holdbare og kan vare opptil to uker med riktig omsorg, som inkluderer å holde vannet rent og gi dem nok lys.

Hver av disse snittblomstene bringer sin egen unike sjarm og estetikk til blomsteroppsatser, og med riktig pleie kan de lyse opp ethvert rom og anledning.

Hvordan kutte og oppbevare snittblomstene for at de holder seg friske?For å sikre at snittblomstene dine varer lengst mulig og ser friskest ut, er det viktig å følge noen nøye trinn når du snitter dem. Her er en detaljert guide for korrekt snitting av blomster:

Forberedelser

 1. Verktøy: Bruk en skarp kniv eller spesiallagde blomstersakser. Unngå å bruke vanlige kjøkkensakser, da de kan klemme stilkene og forhindre optimal vannopptak.
 2. Rene verktøy: Sørg for at kniven eller saksen er ren. Bakterier kan lett overføres til stilkene og redusere blomstenes levetid.

Snitteteknikk

 1. Snitt under vann: For å forhindre at luft kommer inn i stilken, snitt blomstene under vann. Dette sikrer at vannet kan flyte fritt inn i stilkene umiddelbart.
 2. Skrått snitt: Gjør et skrått snitt på ca. 45 grader. Dette øker overflaten som kan absorbere vann og hindrer stilken fra å stå flatt mot bunnen av vasen, noe som kan blokkere vannopptaket.
 3. Lengde på snitt: Fjern ca. 2-3 cm av stilken. Dette er spesielt viktig hvis blomstene har stått uten vann en stund, da den nederste delen kan være tørket ut eller blokkert.

Fjerning av blader

 1. Fjern blader under vannlinjen: Blader som er under vannlinjen i vasen vil råtne og fremme bakterievekst. Fjern derfor alle blader som vil bli dekket av vann.
 2. Kontroller blader og torner: For roser og andre blomster med torner, fjern eventuelle torner som vil være under vann for å hindre skade på stilken.

Vann og ernæring

 1. Friskt vann: Bruk friskt, lunkent vann. Kaldt vann kan sjokkere blomstene, mens for varmt vann kan skade dem.
 2. Blomsterernæring: Tilsett blomsternæring i vannet. Dette inneholder sukker, som gir næring til blomstene, samt stoffer som hemmer bakterievekst.
 3. Vannnivå: Sørg for at vannet dekker minst halvparten av stilkenes lengde, og etterfyll vann regelmessig.

Plassering og vedlikehold

 1. Unngå direkte sollys og varme: Plasser blomstene på et kjølig sted, borte fra direkte sollys, trekk, og varmeapparater. For mye varme kan få blomstene til å visne raskere.
 2. Fjern visne blomster: Fjern eventuelle visne blomster umiddelbart for å forhindre at de slipper etylengass, som kan fremskynde aldring hos de gjenværende blomstene.
 3. Bytt vann regelmessig: Bytt vannet hver to til tre dager, og gi stilkene et nytt snitt hver gang du bytter vann. Dette holder blomstene friske og forhindrer bakterievekst.

Hvor og hvordan kjøpe snittblomster billig på nett?

Det å kjøpe snittblomster på nett kan være både praktisk og kostnadseffektivt hvis du vet hvor du skal lete og hva du skal se etter.

For å finne de beste tilbudene og sikre at du får vakre blomster til en rimelig pris, kan du begynne med å lete etter spesialtilbud og rabatter på nettsteder som spesialiserer seg på blomster. Mange nettbutikker har regelmessige salg, kampanjer og sesongtilbud som kan gi betydelige besparelser (som du kan lese mer om i vår artikkel om å kjøpe billige blomster på nett).

Det er også lurt å melde seg på nyhetsbrev fra ulike blomsterleverandører for å motta eksklusive rabatter og varsler om salg.

Prøv å sammenlign priser hos ulike nettbutikker

Videre kan det være nyttig å bruke nettsider som sammenligner priser på snittblomster fra ulike leverandører. Dette kan hjelpe deg med å finne den beste prisen uten å måtte besøke flere individuelle nettsteder. Nettsteder som Prisjakt og Prisguide kan være til stor hjelp for dette formålet.

En annen strategi er å vurdere å kjøpe snittblomster direkte fra blomsterfarmer som tilbyr levering. Dette kan ofte være billigere enn å kjøpe fra mellomledd. Noen gårder har abonnementsordninger hvor du kan motta blomster regelmessig til en lavere pris per levering. Sjekk også ut nettsider som tilbyr bulk-bestillinger, spesielt hvis du trenger blomster til en større begivenhet. Bulk-bestillinger kan gi betydelige rabatter sammenlignet med å kjøpe små mengder.

Anmeldelser fra tidligere kunder bør tas med i beregningen

Det å handle på nettsteder som tilbyr kundevurderinger kan også være en god idé. Les anmeldelser fra andre kunder for å få en bedre forståelse av kvaliteten og tjenesten til leverandøren. Dette kan hjelpe deg med å unngå dårlige kjøp og sikre at du får blomster av høy kvalitet til en rimelig pris.

Til slutt, ikke glem å sjekke leveringskostnader og -betingelser. Noen ganger kan lave blomsterpriser bli oppveid av høye leveringskostnader. Se etter leverandører som tilbyr gratis eller rabattert frakt, spesielt hvis du planlegger å gjøre hyppige kjøp.

Hvor god hjelp fikk du?

Klik på en stjerne for å vurdere hjelpen du fikk

Gjennomsnittlig vurdering 5 / 5. Antall stemmer: 1

Ingen vurderinger er gitt.

Legg igjen en kommentar